Επικοινωνία Καλέστε για ραντεβού

Εξοπλισμός

Δείτε παρακάτω τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε για κάθε πάθηση.

ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ:

Η χρήση διαφορετικών τύπων ρευμάτωνγια θεραπευτικούς λόγους έχουν σαν αποτέλεσμα την αναλγησία, την πρόληψη μυικής ατροφίας, την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, την χαλάρωση του μυικού σπασμού και την εισαγωγή ενέσιμων ιόντων φαρμακευτικών ουσιών στον τραυματισμένο ιστό (ιοντοφόρεση). Έτσι ο φυσικοθεραπευτής επιλέγει τον κατάλληλο τύπο ηλεκτροθεραπείας.

T.E.N.S
Διαδυναμικά ρεύματα
Γαλβανικά ρεύματα
Φαραδικά ρεύματα
Ιοντοφόρεση
Ηλεκτρικός μυικός ερεθισμός

ΥΠΕΡΗΧΟΣ:

Η χρήση του υπέρηχου για φυσικοθεραπευτικούς λόγους έχει σαν αποτέλεσμα:
1) Την ταχύτερη επούλωση και ευθυγράμμιση της διάταξης των ινών του κολαγόνου στον τραυματισμένο ιστό και
2) Την μείωση του πόνου και της φλεγμονής με χρήση αναλγητικού και αντιφλεγμονώδους φαρμακευτικού gel (φωνοφόρεση).

ΠΑΡΑΦΙΝΟΛΟΥΤΡΟ:

Το παραφινόλουτρο χρησιμοποιείται για να πετύχουμε αύξηση της θερμοκρασίας και βελτίωση της κινητικότητας κυρίως στην άκρο χείρα και στον άκρο πόδα.

ΔΙΝΟΛΟΥΤΡΟ:

Το δινόλουτρο χρησιμοποιεί τη δύναμη του νερού στη φυσικοθεραπεία για μείωση του πόνου και τη βελτίωση της κίνησης μετά από τραυματισμούς ή αρθρίτιδες άνω και κάτω άκρων.

LASER:

Η χρήση συσκευής στη φυσικοθεραπεία που εκπέμπει ακτίνα συγκεκριμένου μήκους κύματος για την ταχύτερη επούλωση και ανάπλαση των ιστών. Επιπλέον βοηθά στη μείωση του πόνου, της φλεγμονής και του μυϊκού σπασμού.

ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΡΜΙΑ:

Η διαθερμία μικροκυμάτων χρησιμοποιείται στη φυσικοθεραπεία ως μέσο αύξησης της θερμοκρασίας εν τω βάθει ιστών και πετυχαίνει μείωση του μυϊκού σπασμού και της σκληρότητας των αρθρώσεων και αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και του μεταβολισμού.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΗΣ ΑΚΡΩΝ:

Ο κυκλοφορητής άκρων ή πρεσσοθεραπεία είναι μια συσκευή φυσικοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί την πίεση του αέρα για την αντιμετώπιση του οιδήματος άνω και κάτω άκρων και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

Bio-feedback:

Η βιολογική επανατροφοδότηση είναι μια μέθοδος εκπαίδευσης του θεραπευόμενου μέσω οπτικοακουστικών σημάτων με σκοπό τον έλεγχο των κινήσεων και την επαναφορά του σε φυσιολογικό επίπεδο.

TECAR THERAPY:

Το Tecar Therapy είναι μια μορφή εστιασμένης εν τη βάθει θερμοθεραπείας ή οποία ανακουφίζει άμεσα τον ασθενή.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ:

Η χρήση μαγνητικών πεδίων στη φυσικοθεραπεία έχει ως αποτέλεσμα την επιτάχυνση επούλωσης καταγμάτων και αθλητικών κακώσεων καθώς και έντονη αναλγητική, αντιφλεγμονώδη και αποιδηματική δράση.

Επικοινωνήστε με τον Φυσικοθεραπευτή